Stillingsutlysning: Doktorgradsstipendiat i miljøhistorie ved UiA

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for humaniora og pedagogikk er det ledig en treårig 100 % stilling som doktorgradsstipendiat i miljøhistorie. Stillingen er knyttet til fakultetets doktorgradsprogram, spesialisering i religion, etikk, historie og samfunn.

For å lese mer og søke på stillingen, besøk: https://www.jobbnorge.no/ledige-stillinger/stilling/203778/doktorgradsstipendiat-i-miljoehistorie

Mer informasjon om programmet finnes på: https://www.uia.no/studier/forskerutdanning/spesialisering-i-religion-etikk-historie-og-samfunn. Tiltredelse: etter avtale med fakultetet. Arbeidssted er Campus Kristiansand.

Arbeidsoppgaver

Ph.d.-stillingen skal utvikle og gjennomføre delprosjektet Plastifiseringen av hverdagsliv og arbeidsliv langs kysten. Tre generasjoners liv, praksiser og perspektiver på plast, 1945-2020.

Ph.d.-stillingen er en integrert del av det forskningsprosjektet Deadly Dreams – The Cultural History of Poison, 1840-2020. Prosjektet undersøker miljøgiftenes kulturhistorie i et generasjonsperspektiv og er orientert omkring menneskers hverdagserfaringer med helse- og miljøskadelige stoffer og materialer på ulike livsområder gjennom historien. Prosjektet er del av et internasjonalt forskernettverk i environmental humanities som analyserer den historiske bakgrunnen for The Toxic Epidemic, en av dagens største globale utfordringer for miljø, helse, levekår og bærekraft. Den som ansettes må inngå i et tett samarbeid med prosjektleder og de øvrige deltakerne i forskergruppen. Ph.d.-stipendiaten må forholde seg til forskningsprosjektets felles teoretiske og metodiske rammeverk.

I stillingen vil det være forventet at den tilsatte deltar aktivt i forskergruppen og bidrar til å bygge fagmiljøet.

Nødvendige kvalifikasjoner

Kriterier for ansettelse i stilling som ph.d.- stipendiat fremgår av Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialkandidat

 • Mastergrad i historie med tema innenfor perioden etter 1840
 • Ha arbeidet med sosial-, kultur- eller miljøhistoriske perspektiver
 • Erfaring med arbeid med historisk primærmateriale av ulike typer, inkludert materiale i offentlige eller private arkiv

Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Det kreves gode kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig.

Det er en forutsetning for ansettelse at stipendiaten tas opp på fakultetets ph.d.-program, spesialisering i religion, etikk, historie og samfunn.

Ønskede kvalifikasjoner

 • Publikasjoner ut over masteroppgaven. Publikasjoner de fem siste årene vil bli vektlagt.

Personlige egenskaper

 • Gode samarbeidsevner, engasjement og fleksibilitet.
 • Motivasjon for å bidra til resultater, helhet, utvikling og fremdrift innenfor det samlede forskningsprosjektet.
 • Evne til å tilegne seg og anvende relevante teoretiske perspektiver.
 • God formidlingsevne.

Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

 • deltakelse i en innovativ og engasjert internasjonal forskningsgruppe
 • mentorering av prosjektleder i forhold kompetanseoppbygging og kvalifisering i stillingen som ph.d.-stipendiat
 • faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
 • et godt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
 • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
 • medlemskap i Statens pensjonskasse

Mer om UiA som arbeidsplass.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 482 200 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om søknadsprosessen:

Søknadsfrist: 19.04.2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *